Bombus smykker

SUSANNE FALGAARD

smykkesmed

Inspirationskilder

Spacering kr. 600,00

Spacering

Jeg arbejder meget intuitivt med skabelsen af mine smykker. Jeg fanger indtryk af det jeg ser i naturen, men det kan også være en sætning, en sangstrofe, eller et stykke gammelt rusten stykke jern, der ligger henkastet i rabatten.

Alle de indtryk jeg opsamler, lagrer jeg på min interne harddisk, hvor der sker en løbende bearbejdelse både i vågen tilstand og når jeg sover. Jeg hverken tegner eller skriver noget ned, før jeg har haft ”kontakt” med en ide flere gange. Det mest forunderlige er, at en ide kan ligge henslumret i flere år, for så pludselig dukke op og blive skabt ude i virkeligheden.  Så skal jeg i værkstedet, hvor den næste fase går i gang, der hvor jeg skal have ideen overført fra ide til et fysisk smykke ved hjælp at sølv/guld. Denne fase kan være relativt kort, men den kan også være meget lang, og måske vil det ikke lykkes at skabe ideen rent fysisk i metallet. Den nedenstående lille fortælling er en beretning om, hvad der så kan ske.

Den 2. september 2015 blev den første danske astronaut Andreas Mogensen sendt afsted på sin første rumrejse til den Internationale Rumstation 4. Man skulle vist have været helt offline på en øde ø, for ikke at hører om dette på det ene eller andet medie her i Danmark, for det var STORT.

Den dag var jeg i værkstedet samtidig med at jeg så/hørte tv og fulgte med i opsendelsen af rumfartøjet Sojuz fra Kasakhstan. Jeg havde gennem en tid arbejdet med udformningen af en ny ring, der skulle vikle sig omkring sig selv på fingeren, men det vil ikke forme sig, som jeg ønskede mig det, og frustrationerne havde indfundet sig hos mig. Jeg besluttede derfor bare at lade hænderne og sølvtråden arbejde sammen, samtidig med at jeg lyttede til opsendelsen af rumfartøjet. Igen og igen blev ordet SPACE nævnt. Pludseligt helt intuitivt formede mine hænder nogle kredsløbsbaner i rummet af sølvtråden, og så viste jeg med det samme at rumfartøjet skulle være en guldkugle, der blev loddet på en af kredsløbsbanerne.

Saturn ring kr. 1200,00

Saturn ringen

Saturn ringen har været flere år undervejs, før jeg endelig fandt den form, som den har nu.

Følgende overvejelser har jeg haft undervejs:

  • Jeg vil gerne skabe en ring, hvor der var et løst element, som kunne skabe en lille fin lyd. Nogle gange har vi mennesker brug for at have noget at pille ved. Det kan være for at slappe af, fordi man keder sig, måske er man lidt nervøs og så videre. De fleste kender nok den vildt irriterende lyd, som alle undtagen skaberen af lyden er optaget af – nemlig lyden af en, der klikker med sin kuglepen. Lyden fra den løse guldring giver kun en lille fin lyd, og vil ikke irritere andre omkring sig.

  • At en ring skal opleves/føles blød og dejlig at tage på og at bære. Det skal opleves som at tage sine skønne sutsko efter en lang dag i høje hæle. 

  • At kombinere det rå og uslebne – selv sølvringe, der er hamreslået med det runde og bløde – guldringen, der sidder løs, uden at falde af.

Hvis man vælger at forholde sig astrologisk til Saturn, dukker der mange spændende aspekter frem:

Saturn er i den klassiske astrologi betegnet som skæbneplaneten, det er her vi møder modstand og bliver sat til ansvar for vores handlinger. I Saturn møder vi krav og konsekvenser. Det er her, vi har noget at leve op til.

Bombus Smykker v/ Susanne Falgaard.

CVR-nr: 38524941

MobilePay: 48 254

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Ikon

Besøg mit værksted ved forudgående aftale

på telefon: 24 83 63 12

NB: Jeg udfører udelukkende reparationer på de smykker jeg har lavet. Respektere venligst dette.