Søg
  • Susanne Falgaard

Velkommen til min blog, der vil have fokus på smykker


På min blog her, vil jeg løbende - nok ikke altid regelmæssigt lægge nye ideer, inspiration, nyttige tips til smykker fx hvordan man bedst passer på sine smykker, samt nye trends indenfor smykker.

Som en appetitvække på kommende indlæg får du her lidt om hvordan du bedst kan pleje og passe dine smykker.

Pleje af smykker

Smykker skal nydes, beundres og bruges, men de skal også plejes og passes godt på, hvis man vil bevare dem og nyde dem i mange år.

Selvom kostbare smykker kan købes igen, betyder det sjældent, at de blot kan erstattes. Til smykker knytter der sig nemlig både følelser, personlighed og minder om vigtige øjeblikke i livet eller om mennesker, der betyder noget. Og for mange får smykker en så stor betydning, at de ligefrem ved tabet af et smykke føler, at de har mistet noget af sig selv.

Uanset om du bærer dine smykker hver dag eller blot til særlige lejligheder, bliver alle smykker udsat for slitage og indimellem også for uheld. Men med pleje og omtanke kan du selv gøre meget for, at dine smykker bevarer sin glans og form.

Gode råd til pleje af dine smykker

For alle smykker gælder det om at behandle dem nænsomt, kærligt og med omtanke. Du bør blandt andet altid tage dine smykker af, når du vasker hænder, går i bad, dyrker motion, laver fysisk arbejde og hver aften inden du går i seng. Undgå at få parfume, cremer eller lignende på dine smykker, og opbevar smykkerne adskilt i smykkeskrinet eller eventuelt i små vaskeskinds poser, så de ikke ridser hinanden.

Perler

Om kulturperler siges det, at de bliver smukkere af at blive brugt. Det er også korrekt, at varmen fra huden kan give liv til perlerne, men de kan stadig blive matte og slidte at se på, hvis de ikke bliver renset. Brug derfor jævnligt en blød klud til at fjerne rester af sved, creme, sæbe eller urenheder. Vær også opmærksom på, at perler er et organisk materiale, der ”suger” til sig. Derfor tåler de ikke ikke stofferne fra parfume eller hårlak, og kan i visse tilfælde også blive skadet af bestemte typer medicin udskilt gennem huden.

Sølv

Sølv kan oxidere, og bør derfor vedligeholdes jævnligt. Ved brug af visse typer medicin og i varme perioder, kan syren i din sved angribe kobberet i sølvlegeringen og gøre smykkerne sorte. For nogle personer betyder det, at de ikke kan bære sølv året rundt. Den bedste måde at holde dine hverdags smykker af sølv pæne på, er at rengøre dem med jævne mellemrum med en imprægneret pudseklud. Brug ikke mere ”hårde” metoder, da det kan ridse sølvet.

Guld

Guld oxiderer ikke, men kan godt blive lidt mørker og der kan sidde ”snavs” ved fatninger og i hulninger. Den bedste måde at rense guldsmykker på at komme dem i et varmt ”bad” af opvaskemiddel, lad det ligge i et stykke tid, og ”børst” derefter smykket med en slidt tandbørste. Er smykket meget ”snavset” kan man give ”badet” et opkog i en gryde.

Pas godt på dine smykker – de er en del af dig og er med til at fortælle hvem du er.

Brug dine smykker med omtanke, meget få smykker kan tåle at du bruger dem i forbindelse med hårdt fysisk arbejde, fx. havearbejde og rengøring. Det er en god ide at tage sine smykker af om natten, især armbånd og halskæder vil blive mindre slidt med årene, og kæder vil undgå knæk.


0 visninger

Bombus Smykker v/ Susanne Falgaard.

CVR-nr: 38524941

MobilePay: 48 254

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Ikon

Besøg mit værksted ved forudgående aftale

på telefon: 24 83 63 12

NB: Jeg udfører udelukkende reparationer på de smykker jeg har lavet. Respektere venligst dette.