top of page

Smykker, Håndvask og Corona, hvad har det med hinanden af gøre?

Siden starten af marts måned 2020, har vi alle været meget optaget af at mindske risikoen for smitte af Covid-19 virussen.


Et af de helt enkle, men meget vigtige tiltag, er vores fælles strategi med en god håndhygiejne.


Har du tænkt over hvad det gør ved dine fingerringe?

Og er dine hænder helt rene, når du går med dine ringe?

Hvad med dine ringe, er de rene?


Vi har meget forskellige vaner med hensyn til vores fingerringe. Nogle har dem på altid, uanset hvad de foretager sig. Jeg anbefaler altid, at man tager sine ringe af, når man skal vaske hænder, bade og i vandet. Det er der mange gode grunde til, men i dette indlæg vil fokus være på håndhygiejnen.

Selv om man er nok så grundig, kan der altid gemme sig urenheder/snavs i og bag ringen. Derudover kan der skjule sig sæberester bag ringen, der kan irritere huden, samtidig med at huden ikke bliver helt tør.

Så, af med ringene, når du skal vaske hænder. Læg altid ringene det samme sted, fx i din bukselomme eller på et bestemt sted ved vasken, så du husker at tage dine ringe på igen. Jeg har selv en lille smuk keramik ringholder stående ved min håndvask.

Så er hænderne rene……..Men hvad med ringene?

Du kan selv rense dine ringe med almindeligt opvaskevand og en tandbørste. Lad ringene ligge i blød i vandet i cirka 5 min. Børst grundigt, men med blød hånd i alle krogene af ringene. Skyl i lunkent vand og tjek om ringene er helt rene, hvis ikke - så gentag processen. Tør ringene af i et viskestykke eller køkkenrulle. Hvis der er sten, perler eller andet pynt på ringen, så tjek om de sidder fast. Snavs kan være med til at holde en sten fast… en stakket frist, men vigtigt at være opmærksom på.

Hvis ringene har perler, så skal man undlade sæben i vandet. Ægte perler kan ikke lide sæbe og andre rengøringsmidler, de mister deres glans/glød.

En ultralyd-renser kan bestemt anbefales at investere i. De er til tider på tilbud til omkring 100 kroner i fx Aldi. Der har jeg købt den, som jeg anvender i mit værksted. En ultralyd-renser løsner snavs og sæberester, samt løse sten og perler. Det er bedre at de falder af der, end ude på gaden, hvor man ikke opdager det.

Jeg renser altid arveguld i ultralyd renseren, som jeg får ind til at lave nye smykker af, for ikke at skulle indånde flere årtiers sæberester og snavs, når det smeltes. Det lugter fælt, skal jeg hilse og sige.

Jeg anbefaler altid, at man tager sine ringe af, når man vasker hænder. Særligt hvis man har ringe med perler, opaler eller rav. De kan godt blive beskadiget af det. Får du ikke skyllet sæben ordendeligt af, kan det have en betydning for din hud. Måske kan du reagere med udslæt.

Noget andet er, at hvis man ikke renser selve ringene for snavs, er de fyldt med bakterier. Måske også Covid-19 virussen. Derfor vil jeg anbefale, at du får renset dine ringe grundigt og måske ikke går så meget med dem i øjeblikket. Er du usikker på, hvordan du skal rense dine ringe, kan du altid få dem renset hos mig eller din lokale guldsmed.

Har du ringe med sten i, kan du samtidig få tjekket om de sidder som de skal og få tjekket fatningernes holdbarhed. Det anbefaler jeg, at man gør en gang om året.

Husk derfor at tage dine ringe af, når du vasker hænder og måske lad dem i øjeblikket blive liggende i skuffen. Gå i stedet med alle dine andre smykker og nyd dem.

79 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page